Ukategorisert

Ironisk latter av forsvaret

Forsvaret gir meg mye latter for tiden. De har gjort utrolig mye dumt de siste årene og skandalene fortsetter.

Ytterst ute på en halvøy i Troms har Forsvaret svidd av 300 millioner kroner – ved å investere i to til dels dødsdømte kystfort, som man ikke har råd til å drive, skriver VG.

Rødbergodden fort er nå lagt ned. Men før nedleggelsen brukte Forsvaret nær 50 millioner kroner på blant annet en flott idrettshall med håndballbane med internasjonale mål og en ny mannskapsforlegning. I dag vet ingen hva millionbyggene skal brukes til.

*Malangen fort er under bygging bare noen kilometer fra det nedlagte Rødbergodden. Fremtiden er uviss lenge før 250 millionersfortet er ferdig. Kan først ende i en møllpose-tilværelse, fordi Forsvaret trolig ikke har råd til å ha normal drift. Den videre fremtid er svært usikker, fordi forsvarsledelsen har foreslått at stasjonære kystartillerianlegg skal fases ut, ifølge VG.

Er det ikke grenser for forsvarets skandaler ? Slike saker dukker altfor ofte opp. Det er på tide at forsvaret skjerper seg kraftig. Det er tross alt offentlige penger de sløser bort.

Forsvaret bør stoppe alt av utbygninger, alt fra kjøp av nytt utstyr til bygging av nye stasjoner. Det bør være kjøpestopp helt til byråkratene og politikerne får bestemt hvilket forsvar vi skal ha i fremtiden. Det vedtaket bør gå i liberalistisk retning med et minst mulig forsvar, men inntil det vedtaket bør organisasjonen ikke kaste mer av skattebetalernes penger bort i luften. Disse skandalene blir tross alt betalt av deg og meg. Da må vi kunne forvente fornuftig bruk av pengene.

Forsvaret er inne i en ond stim – det er på tide å komme ut av den !

Tags:

Mest lest

Arrangementer