Ukategorisert

Det gikk som forventet

I går kom resultatet av «Frp-saken» fra namsretten og avisene kårer i dag Carl I Hagen som vinneren.

Fremskrittspartiet vant på alle punkter, men dette er ingen seier. Liberaleren skrev i forrige uke at denne saken ikke hørte hjemme i retten. Det standpunktet står fast. Det eneste inntrykket som er forsterket etter prosessen er at Hagen er gal etter makt, noe en del liberalister har visst i mange år.

Nå bør de utstøtte i Oslopartiet legge saken død. Fortsetter den vil de tape ansikt. Til nå har de virket veldig sympatisk og har fått folk sin sympati for det, men slik trenger det ikke å være hvis denne farsen fortsetter. Det er likevel grunn til å frykte at advokat Danielsen ikke legger saken død. En politianmeldelse av Hagen bekrefter dette.

Det er en selvfølge å gi en organisasjon/et politisk parti frihet til å styre sitt indre liv. Hvis organisasjonen styres galt vil markede regulere oppslutningen og/eller tillitsmannsapparatet. Dette har namsretten slått fast. Dette bør være en selvfølge, uansett hvilket forhold en har til Carl I Hagen.

Hvis for eksempel Fridemokratene, som er Norges ledende liberalistiske organisasjon, ikke ønsker å ha «Ole Jensen» som tillitsmann av en eller annen grunn, bør organisasjonen selv få friheten til å utelukke Jensen. Det har rett og slett med friheten til Fridemokratene å gjøre. Hvis de ledende organer utelukker «Ole Jensen» av feile årsaker, vil landsmøtet velge nye representanter til sentralstyre. Dette regulerer altså seg selv og det er det som er det geniale med et marked.

Nå ville selvsagt ikke leder Mosfjell ha oppført seg så dumt som leder Hagen, men det er en helt annen sak.

Mest lest

Arrangementer