Ukategorisert

Kjøper kjøtt hos «søta bror»

I overkant av 750.000 personer over 18 år har besøkt nabolandet for å handle, viser Opinions Svenskehandelsbarometer for høsten 2000.

23 prosent planlegger å handle i Sverige i forbindelse med jula 2000.

Til sammen ble det foretatt i underkant av 3 millioner handleturer fra Østlandet til Sverige andre halvår 2000.

I gjennomsnitt handlet svenskehandlerne for over 1.260 kroner sist gang de handlet i Sverige. Dette er om lag 200 kroner mer enn gjennomsnittet for andre halvår 1999, skriver Nettavisen.

Dette blir det faktisk mye penger av.

Politikerne bør ikke legge hindringer i veien for folk sin vil bruke sin frihet å handle i andre land, men de kan godt lage gode rammevilkår for butikkene i Norge, slik at våre egene handelsmenn har en mulighet til å konkurrere med Svenskene. Det burde ha vært et overordnet mål å bli et skatte – og avgiftseldorado, et slags Nordens Monaco, men få norske politikere er enig i en slik tankegang, dessverre. Et skatte – og avgiftseldorado ville ha gjort handelslekkasjen mye mindre og blant annet svenskene ville ha besøkt hos og ikke omvendt, slik det er i dag.

Politikerne bør ikke syte over handelslekkasjen. De kan selv rette på den ved å skape bedre vilkår for bedriftene i Norge. Det er en enkel jobb, det er kun prioriteringer som skal

Mest lest

Arrangementer