Ukategorisert

Bråk i fotballforbundet

Det er bråk i Norges Fotballforbund og det er spillernes frihet det krangles om.

Forbundet har nektet Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen og Ronny Johnsen landslagsspill. Det er flere som kan bli utestengt fordi de ikke godtar fotballforbundets «Stalin holdninger».

Norges Fotballforbund ønsker mer makt over spillerne. Deres frihet til å tegne egene avtaler skal begrenses fordi Omdal og co ønsker sponsorinntektene. Vi skal ha forståelse for forbundets ønsker om mer penger, men må det gå på bekostning av spillernes frihet ?

Omdal og hans kompanjonger har fått høye sponsorinntekter fordi Norge har gjort det bra sportslig. Hvis de beste spillerne utestenges vil resultatene bli dårligere. På sikt vil det gå utover forbundets inntekter. De holder på å skyte seg selv i foten med sine krav ovenfor spillerne. Det er helt utrolig at Norges Fotballforbund ikke forstår dette.

De sosialdemokratiske riksavisene, som er stor på sport, vil de neste dagene skjelle ut spillerne for egoistiske holdninger. Det har VG og Dagbladet ingen grunn til å gjøre. Det er en menneskerett å få bestemme over sine egene liv. Den retten må også norske landslagsspillere ha.

Solskjær, Iversen, Johnsen og de andre som ønsker friheten til å styre sine egene avtaler må ikke bøye av. Det forbundet som dummer seg ut og ikke omvendt.

Det skal bli gøy å høre Omdal neste gang Norge taper en kamp uten de beste spillerne på banen. Kanskje bør han bruke tiden til å spille tuba istedenfor å være president i Norges største særforbund?

Mest lest

Arrangementer