Ukategorisert

Bråk i fotballforbundet

Det er bråk i Norges Fotballforbund og det er spillernes frihet det krangles om.

Forbundet har nektet Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen og Ronny Johnsen landslagsspill. Det er flere som kan bli utestengt fordi de ikke godtar fotballforbundets “Stalin holdninger”.

Norges Fotballforbund ønsker mer makt over spillerne. Deres frihet til å tegne egene avtaler skal begrenses fordi Omdal og co ønsker sponsorinntektene. Vi skal ha forståelse for forbundets ønsker om mer penger, men må det gå på bekostning av spillernes frihet ?

Omdal og hans kompanjonger har fått høye sponsorinntekter fordi Norge har gjort det bra sportslig. Hvis de beste spillerne utestenges vil resultatene bli dårligere. På sikt vil det gå utover forbundets inntekter. De holder på å skyte seg selv i foten med sine krav ovenfor spillerne. Det er helt utrolig at Norges Fotballforbund ikke forstår dette.

De sosialdemokratiske riksavisene, som er stor på sport, vil de neste dagene skjelle ut spillerne for egoistiske holdninger. Det har VG og Dagbladet ingen grunn til å gjøre. Det er en menneskerett å få bestemme over sine egene liv. Den retten må også norske landslagsspillere ha.

Solskjær, Iversen, Johnsen og de andre som ønsker friheten til å styre sine egene avtaler må ikke bøye av. Det forbundet som dummer seg ut og ikke omvendt.

Det skal bli gøy å høre Omdal neste gang Norge taper en kamp uten de beste spillerne på banen. Kanskje bør han bruke tiden til å spille tuba istedenfor å være president i Norges største særforbund?

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.