Ukategorisert

Storebror ser deg!

Mellom 100.000 og 150.000 overvåkingskameraer følger bevegelsene dine nærmest overalt hvor du ferdes. Datatilsynet er kritisk. Det har de all grunn til !

Ingen vet nøyaktig hvor mange overvåkingskameraer som finnes i Norge, men hvert år blir det solgt titusenvis av kamerarer, skriver Adresseavisen.

Anne Nyeggen hos Datatilsynet tviler på at folk synes det er greit at de blir overvåket for hvert skritt de tar på gata.

Vi er helt enige med Nyeggen. Med overvåkning tar man private affærer ut i det offentlige rom. Overvåkningen kan sikkert redusere kriminaliteten litt, men alle blir tatt med og i utgangspunktet blir alle sett på som forbrytere. Vi får overskuddsinformasjon som slett ikke er bra.

Det er på tide at samfunnet tar en seriøs debatt om dette emnet. En kan selvsagt si at denne saken har vært diskutert med jevne mellomrom de siste årene, men resultatene av debatten har tydeligvis ikke vært gode nok. Det blir mer og mer overvåkning, det bør være mot alle enkelt menneskets interesser.

På tide alle slår et slag mot overvåkingen !

Mest lest

Arrangementer