Ukategorisert

Konkurranse har alt å si

Knapt to uker etter at staten satt ned avgiftene, setter nå oljeselskapene opp igjen bensinprisen.

Det er trasig. Det er slikt befolkningen i Finnmark opplever det fordi det er for lite konkurranse. Den eneste kommunen som har mange aktører på bensin, nemlig Alta, har en helt annen situasjon enn de andre kommunene i Finnmark.

Dette er beviset på hvor viktig konkurransen er. Mange politikere i vårt nordlige fylke har ment at konkurranse har lite å si på pris, men dette motbeviser bensinen.

Bensin eksemplet bør overføres til andre sektorer/markeder. Alt fra kinoer, eldresenter, barnehager, skoler osv. Konkurranse gir lavere pris !

Det er ikke alle plasser konkurransen kan bli tilfredsstillende fordi befolkningsgrunnlaget er for spinkelt, men det bør bety sentralisering. Har samfunnet og oss som enkelt individer råd å ha folk boende på «hvert et nes» ? Svaret bør være nei og det er på tide vi innser det.

Tags:

Mest lest

Arrangementer