Ukategorisert

Hva galt ble sagt?

Uttalelsene fra landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen på TV 2 i går sendte sjokkbølger gjennom den norske bondestanden.

Han sa:

Alle importerte dyr blir kontrollert før de slaktes i Norge. Slik er ikke situasjonen for norske dyr. Det betyr at utenlandsk kjøtt er garantert fritt for kugalskap.

Hva er galt med denne uttalelsen ? Den har gjort de største landbruksorganisasjonene i Norge forbanna, nemlig Norsk Bondelag og Senterpartiet. Statsråden sa ikke noe galt på TV2 i går. Han var faktisk utrolig nøyaktig i sin kommentar.

I Norge kontrollerer vi alle importerte dyr nøye etter at de er slaktet. Det gjør vi ikke med alle norske dyr, nettopp fordi det ikke er nødvendig. Mulighetene for å finne kugalskap blant norsk storfe anses som mikroskopisk. Av den grunn er det ikke nødvendig å kontrollere alle norske dyr

Det må være lov for en landbruksminister og alle andre å like utenlandsk kjøtt. Vi har god kvaliteten på norsk kjøtt, men det betyr ikke at alt annet er søppel. Nasjonalismen i bondeorganisasjonene har nådd nye høyder hvis en ikke kan drive reklame for andre enn oss selv. Det er en skummel bane.

Jeg skulle ønske statsråden gikk lengere i sitt forsvar av utenlands mat, nemlig oppheving av importvernet. Det gjorde han ikke, så langt derfra, dessverre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer