Ukategorisert

Betal redningsaksjonen selv

Bør de som utsetter seg selv for ulike farer betale kostnadene når det offentlige må stille Opp ?

En basehopper ble i går ettermiddag sittende fast i fjellveggen etter å ha hoppet ut fra fjellet Rubben i Bardu i Troms. En alpin redningsgruppe fikk kontakt med basehopperen og reddet ham ned sent i går kveld. Fjellveggen der mannen satt fast, er svært bratt.

Det er gledelig at alt gikk bra for denne mannen til slutt, men bør han betale redningsaksjonen selv ?

Ja, det syns jeg. Det er galt at skattebetalerne skal belastes for hans feil. Det er kun på denne måten at skattetrykket kan reduseres i Norge. Vi alle må ta mer ansvar for våre handlinger. Denne basehopperen må ta sitt ansvar for gårsdagens uhell og ta kostnadene med sin handling. Den prinsipielle debatten bør gå på hvor mye ansvar vi som enkelt individ skal ha på våre egene handlinger. Jeg mener disse bør gå svært langt, men ser helt klart noen vanskeligheter, eller kanskje en skal bruke ordet utfordringer, med det.

Dette er likevel denne eneste måten å få ned skattetrykket på. Det kan høres veldig egoistisk ut, men prinsipielt kan den forsvares.

Spørsmålet er om lavere skatten betyr så mye for oss at vi er villig til å gå så langt for å bevare egen frihet ?

Tags:

Mest lest

Arrangementer