Ukategorisert

Er dette ytringsfrihet?

I dag har det kommet to forslag for å få bort nazimiljøene i Norge. Begge er like dårlige.

Oslos politimester vil at politiet oftere skal be om varetektsfengsling når nynazister og folk i andre kriminelle gjenger er mistenkt for å ha gjort noe ulovlig, melder NRK. Dette forslaget er forkastelig fordi helt uskyldige mennesker, som ikke har gjort annet enn å ha ei mening vi ikke liker, kan havne i fengsel. Politimesteren ønsker «bare» å innføre en utvidet varetekt, men det er ille nok. Husk: Norge har fått kjeft av det internasjonale samfunnet tidligere for sin bruk av varetekt. Dette forslaget retter ikke opp denne kritikken.

Kulturminister Ellen Horn ønsker at Norge skal forby nynazistiske organisasjoner. Hun vil at regjeringen skal vurdere dette som ett av flere tiltak for å få bukt med rasismen her i landet, ifølge NRK. Dette er heller ikke et godt forslag og brudd på ytringsfriheten. Vi må tåle meninger vi ikke liker. Å forby disse organisasjonene betyr ikke at vi blir kvitt nazismen, men de vil «gå under jorden» med aktiviteten. Det er slett ingen fordel.

Nazimiljøene i Norge kunne vi godt å vært foruten, men vi blir ikke kvitt de med maktmidler eller redusert ytringsfrihet. De må argumenteres i hjel og kanskje bør politimesteren i Oslo, Ellen Horn og oss andre starte med det så raskt som mulig.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer