Ukategorisert

Leverer ikke selvangivelsen

156 privatpersoner og bedrifter ble politianmeldt av Oslo likningskontor for ikke å ha levert selvangivelse i fjor.

Seksjonssjef Hans Halvorsen ved Oslo politidistrikt sier alle nå har fått bøter på opptil tretti tusen kroner hver, melder Østlandssendingen. I tillegg er det helt sikkert mange i andre deler av landet som heller ikke gjør sin såkalte plikt.

Det finnes mange grunner på hvorfor folk og bedrifter ikke leverer inn sin selvangivelse. Forhåpentligvis har mange en prinsipiell grunn. Det er oppmuntrende dersom det ligger en protest mot staten for nektingen av denne såkalte plikten. Utfra en liberalistisk ståsted bør alle som ikke leverer selvangivelsen få skryt. Det er godt gjort å protestere mot staten på denne måten.

Det er spesielt to hensyn som gjør Norges selvangivelse forkastelig. Den ene grunnen er selve skatten, som fortsatt kan betegnes som tyveri. Vi må som skattebetalere bidra til tilbud som en ikke benytter seg av. Den andre grunnen er personvernet. Staten sitter på altfor mange opplysninger om både enkelt individer og bedrifter i dette landet. Hvilken rett har for eksempel staten til å vite hva jeg fikk for å hjelpe naboene med oppussingen i fjor ?

En rose til alle som ikke leverer selvangivelsen og en drøm om at det ligger en prinsipiell tanke bak deres standpunkt..

Det er flott at noen protesterer mot statens tvangsholdninger !

Mest lest

Arrangementer