Ukategorisert

Vi krever mindre skatt!

Kravet om mindre skatt er i fokus for tiden. Media lager redaksjonelt stoff om emnet, eksemplet er gårsdagens Holmgang på TV2.

Liberalister har lenge krevd mindre skatt. Først og fremst på grunn av ideologien, men at det i tillegg er en god og praktisk politikk har vi forstått lenge. Nå kommer heldigvis andre etter.

Du og jeg bør betale mindre skatt! Det var et av hovedkravene fra næringslivstoppene som tidligere denne uken var innkalt for å gi råd til finansministeren og handelsministeren.

Det er gledelig. De fleste politikerne vil støtte dette kravet i år fordi det er stortingsvalg i september, men når valget er over vil alle gå tilbake til hvilestillingen igjen og glemt er alle løftene om lavere skatt, dessverre.

Det er enkelt å redusere skatter og avgifter for befolkningen. Det gjelder kun å sette grenser for politikken. Det betyr følgende: Hva skal staten, fylkeskommunene og kommunene drive med, og hva skal innbyggerne sørge for selv ? Det kan umulig være tvil om at offentlig sektor er for stor. Det må være verdens enkleste sak å kutte i offentlig sektor og det forundrer meg at det politiske flertallet ikke skjønner dette. Hvorfor har vi for eksempel fylkeskommuner og hvorfor skal kommunene driver med kultur ? Det er to eksempler på områder en kan sette grenser for politikken.

La oss fortsatt jobbe for at skattetrykket diskuteres. La oss sørge for at politikerne er enig med oss i vårt standpunkt og la oss minne politikerne på, altså de som er for å redusere skatten, hva de sa i den kommende valgkampen når valget er over i september. Kun på denne måten kan skatten senkes i Norge.

Mest lest

Arrangementer