Ukategorisert

Fengslet uten lov og dom

En 47 år gammel kvinne går nå til anmeldelse av politiet etter at hun ble varetektsfengslet i fem døgn, uten å bli framstilt for forhørsretten.

Var det noen som sa at Norge var perfekt ?

– Dette er en rettsskandale av dimensjoner. Jeg kommer til å anmelde forholdet. Dette er brudd på norsk lov, og grov uforstand i tjenesten, sier Svepstads forsvarer, advokat Jan Arild Aasen, til Dagbladet

Vi må si oss helt enige. Dette er en skandale, en skandale av dimensjoner. Det er tross alt menneskets frihet vi snakker om.

Ifølge norsk lov er det en dommer som skal avgjøre om en person skal varetektsfengsles, noe som skjer etter begjæring fra politiet. I saken mot den 47 år gamle kvinnen foreligger det verken begjæring fra politiet eller rettslig kjennelse fra en dommer.

Politiet skylder på en feil. Det holder ikke. Staten skal ikke ha lov å gjøre feil i slike saker. Det å sitte i fengsel, uten begjæring eller rettslig kjennelse er helt bak mål. Det kan omtrent ikke bortforklares, så idiotisk er denne saken.

Det verste er at det helt sikkert finnes flere slike saker, men alle kommer ikke opp til overflaten, dessverre. Er det rart Norge får kjeft hos det «internasjonale samfunnet» for sin politikk på området ?

Nyt friheten mens dere har den !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer