Ukategorisert

Kirka overrasker

Kirkerådets sekretariat vil at homofile partnere skal kunne adoptere stebarn på linje med heterofile ektefolk.

I følge sekretariatet er avgjørelsen om å gå inn for regjeringens forslag tatt ut fra ønsket om å gjøre barndommen tryggere for flere.

Senere i uken skal det valgte kirkerådet ta stilling til saken. Det skal bli spennende å se om de følger innstillingen til sekretariatet. Følges innstillingen vil det føles som en bombe fordi kirken tidligere ikke har vært spesielt tolerante i «homofile spørsmål». Det kan faktisk kalles en total omvending i løpet av svært kort tid.

Kirkerådets sekretariat har gjort sin innstilling ut fra en pragmatisk holdning. De er klar over at Norge har en partnerskapslov og ser barnets behov utfra dette. Det ligger altså ikke en prinsipiell tenkning bak standpunktet. Det kan være dumt, i hvert fall for liberalister. Vi skal likevel glede oss over innstillingen og håpe kirkerådet følger opp senere denne uken.

Fornyelse er mulig – også i kirka !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer