Ukategorisert

Ingen ny EU-kamp

Alle som drømmer om omkamp i EU-spørsmålet, bør legge drømmen bort. Det blir ingen omkamp i den nærmeste fremtid fordi motstanden mot medlemskap er økende i Norge.

Bare 32 prosent av det norske folk ønsker at Norge skal bli medlem av EU. For ett år siden hadde ja-siden et knapt flertall. 48 prosent sier nei, viser en meningsmåling utført av MMI for Dagbladet og NRK.

Denne meningsmålingen bør være bevis nok for at en omkamp i forbindelsen med høstens stortingsvalg er unødvendig. Noe annet vil være galskap.

EU-spørsmålet er ikke en lett sak, selv ikke for liberalister. Det finnes liberalister som har gode argumenter både for og imot medlemskap. Forskjellen på de liberalistene som sier nei, sammenlignet med for eksempel senterpartifolket er, at liberalistene har et ønske om en alternativ politikk. Det har ikke politikerne i Senterpartiet.

Det forundrer meg litt over at motstanden mot medlemskap øker. I dag fører vi en politikk som er i tråd med EU på mange områder, men vi er ikke med i diskusjonen når denne politikken bestemmes. Er det betenkelig eller ?

Mest lest

Arrangementer