Ukategorisert

Legg ned e-tjenesten

Verden blir mer og mer fredelig. Mange har innsett dette, også her i landet, men slett ikke alle.

Regjeringen har gitt Forsvaret klare signaler om å øke spionasjevirksomheten. Regjeringen mener at norsk militær etterretningstjeneste må drive mer «feltoperativ» virksomhet, skriver Aftenposten. Det betyr i praksis at den militære e-tjenesten skal spionere mer. Og arbeidet skal gjøres i områder der norske soldater kan bli satt inn, som det tidligere Jugoslavia, Afrika eller andre urolige deler av verden. Hva i all verden er vitsen ?

Det å innhente informasjon fra områder Norge skal delta i er unødvendig. Det er rett og slett en dum tanke. Hvorfor regjeringen legger opp til dette er uklart, men de kan selvsagt forsvare seg med innhenting av informasjon. Det vil være overraskende om mange går på denne forklaringen. Norge er ikke så stor i internasjonal sammenheng ?

Å drive med spionasje på såkalte gamle fiender, er sløsing med ressurser. Norge har ingen fiender lengere og spionasje på blant annet Russland er dumt, for dumt. Det kan fortsatt hende at Russland spionerer på oss, men hva så ?

Norge bør kutte alt av spionasje, legge ned e-tjenesten og i hvert fall ha en stor omorganisering av overvåkningspolitiet. Verden har forandret seg, vi er ikke i gamle dager lengere.

Hvorfor omorganiseres forsvaret fordi tiden har forandret seg og ikke det som hører med ? Ja, det kan en lure på

Mest lest

Arrangementer