Ukategorisert

Hvor lang tid skal politiet få?

Drapssiktede Gamal Hosein må sitte ytterligere to uker i varetekt. Det har Skien forhørsrett bestemt i dag.

Vi skal overholde ikke ha noen meninger om han er skyldig eller ikke. Til det kjenner de fleste av oss denne saken altfor dårlig. Det er likevel grunn til å stille nok et spørsmål om Norges bruk av varetektsfengsling.

Gamal Hosein har sittet i varetekt i Skien kretsfengsel siden 23. januar. Det er mulig denne fengslingen var nødvendig fordi han kunne ha drept sin kone. Politiet skulle ha brukt disse fire ukene til å få beviser mot mannen eller sjekke han helt ut av saken. Det har de ikke klart. Dermed fikk de dessverre medhold i dag om nye uker i varetekt.

Det å bruke varetekt på uskyldige mennesker er skummelt. Det er frihetsberøvelse av verste sort. Gamal Hosein og andre som sitter i varetekt kan være uskyldig og da er brudd på menneskerettighetene å ha disse sittende i fengsel.

Politiet må øke sitt tempo i de fleste saker for å finne beviser mot de siktede eller få sjekket de ut av sakene. Det å gå på den ene varetektsfengslingen etter den andre er umoralsk. Denne uvanen eller overgrepet om en vil, må stoppe umiddelbart. Det internasjonale samfunnet bør fortsatt være på vakt ovenfor norske politikere og påtalemyndigheter.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer