Ukategorisert

RBK og skatt

Rosenborg har nå en bokført egenkapital på rundt 250.000.000 kroner – eller en kvart milliard. I fjor omsatte klubben for 196 millioner kroner, hvorav 123 millioner var salg av John Carew, Andrè Bergdølmo og Bjørn Otto Bragstad.

Klubben hadde et overskudd på 47 millioner kroner i fjor. De betalte ikke skatt fordi Rosenborg Ballklubb ikke er et selskap. Det er det slett ikke alle som liker. Ligningssjefen i Trondheim vil oppheve skattefritaket. Til og med staten vil ha en bit av suksessen til RBK.

Skatt er fortsatt tyveri, uansett om staten krever det av en enkelt person, en organisasjon eller en bedrift. Det er klart det finnes betenkeligheter med at Rosenborg slipper å betale skatt, når andre må gjøre det.

Likevel sa RBK direktør Nils Skutle dette på en fortreffelig måte. Det holder i massevis å sitere han:

Jeg blir helt dårlig av slik prat. Vårt formål er å underholde folk med godt fotballspill, og alt vi skaper kommer allmennheten til gode.

– Sannheten er at Rosenborg sliter med langt dårligere rammevilkår enn sine konkurrenter, som i all hovedsak befinner seg i utlandet. I alt betalte vi 50 millioner kroner i ulike skatter og avgifter i fjor, hvorav arbeidsgiveravgiften veier tungt. Vi trenger tvert imot bedre vilkår, ellers må vi til slutt gi opp kampen om de beste fotballspillerne, sier han til Adresseavisen.

Er det mulig å være uenig med Skutle?

Mest lest

Arrangementer