Ukategorisert

Nei til nytt landslag

I løpet av noen år kan Norge oppleve å få et nytt landslag i fotball. Dette er slett ingen fleip, men dessverre et faktum.

Det er blitt dannet et samisk fotballforbund, som gjennom Finnmark Fotballkrets har tatt kontakt med Norges Fotballforbund for å få annerkjent et eget samelandslag. Samene ønsker eget lag for senior menn, junior menn og senior damer.

Dette framstøtet fra vår nordlige landsdel forteller litt om de nasjonalistiske drømmene det samiske folket har. Slike drømmer, tanker og holdninger er ikke bare til det positive. Nasjonalisme er ikke bra, selv om man hevder at det kun skal brukes i positive sammenhenger som fotball, musikk og teater.

Det er som liberalist vanskelig å nekte samene et eget fotball-lag. Det er lett å innrømme, men så lenge de mottar statlige overføringer, betalt av deg og meg gjennom skatter og avgifter, blir saken mye enklere. Da har vi lov å protestere. Skal de markere det samiske, må de stå for alt selv og ikke sende regningen til storsamfunnet.

Norge har allerede nok med et herrelandslag. Det er slett ikke vits i å skape et nytt. Planene bør legges bort igjen og denne gangen for godt.

Var det forresten noen som nevnte at alle samer i Norge allerede er norske statsborgere ?

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
lena
lena
16 years ago

man bør kanskje gå bort fra de nasjonalistiske ideologiene mht et slikt tiltak og se at lek og spill har vært og er et samlingspunkt? verden er interdimesjonal,kjære kommentator. kanskje på tide å se de dypere dimensjonene?

Fra arkivet