Ukategorisert

Mange doper seg!

I dag ble det bekreftet at den finske langrennsløperen, Janne Immonen dopet seg. Han ble den andre løperen som ble tatt for juks under årets ski-VM.

Det er helt sikkert andre som har gjort det samme, men de var heldige nok til ikke å bli tatt.

Det står så mye på spill for toppidrettsutøverne i dag. Mange må bli fristet til å gjøre hva som helst for å bli best. Dermed blir det lett å ty til ulovlige midler. Det er få som tviler på at mange gjør dette, uansett sportsgren, men kun noen få blir tatt.

Det er selvsagt dumt at folk doper seg, men det er lite en kan gjøre med det. De fleste er villig til å betale denne prisen for å bli en ener. Derfor bør idretten se nye veier. En legalisering av doping ville ha vært en slik vei.

Det er ikke bare fordeler med en legalisering. Likevel vil det gi alle utøverne like konkurransevilkår. Det har de ikke i dag. De med flaks og masse ressurser kan bli best i dag fordi de aldri blir tatt i kontrollene, mens de med mindre flaks og færre ressurser ofte blir avslørt. En legalisering ville ha endret dette. Det ville ha blitt like konkurransevilkår og den beste utøveren blir kåret. Det vil fortsatt være opp til hver enkelt individ om en vil være med på karusellen eller ikke.

Liberaleren har skrevet dette før, men vi gjentar det gjerne: Doping bør legaliseres !

Tags:

Mest lest

Arrangementer