Ukategorisert

Carl I Hagen kan ikke gå av!

Bråket i Fremskrittspartiet fortsetter. Denne underholdningen slår alt annet. Tv-programmet Big Brother blir bare blåbær i forhold til underholdningsverdien Carl I Hagen, Vidar Kleppe og de øvrige i partiet står for.

Disse Fremskrittsparti forestillingene gjør at mange har meninger om partiet. Sist ute er professor Johan Olaisen ved Senter for kompetanseledelse ved Handelshøyskolen, BI. Han mener Carl I Hagen bør gå av fordi han ødelegger mer som leder enn det han har som nytteverdi. Olaisen mener Hagen har en gammel lederfilosofi, som ikke fungerer i moderne tid.

Det er som liberalist lett å være enig med professoren om Hagens lederegenskaper og lederfilosofi. Det hadde heller ikke gjort noe om Hagen hadde gått av som partileder, men det hadde betydd slutten for Fremskrittspartiet. Det er så dårlig stemning i partiet for tiden, uten en sterk Carl I Hagen ville partiet har blitt revet i stykker. Hagen hindrer fraksjonene i et skikkelig bikkjeslagsmål. Derfor kan han ikke gå av, og han vet det selv.

Spørsmålet blir om situasjonen vil endre seg med årene eller om fraksjonene vil møtes til kamp den dagen Hagen går av ? Hvis det blir kamp, vil den bety slutten for Fremskrittspartiet. De er så dårlig skolert i god organisasjonskultur at en slik kamp vil ende med en katastrofe for partiet. Dette skjønner Hagen. Derfor vil vi fortsatt oppleve en sterk partiformann i mange år fremover.

Carl I Hagen kan rett og slett ikke trekke seg, uansett hvor dårlig leder han er.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.