Ukategorisert

Carl I Hagen kan ikke gå av!

Bråket i Fremskrittspartiet fortsetter. Denne underholdningen slår alt annet. Tv-programmet Big Brother blir bare blåbær i forhold til underholdningsverdien Carl I Hagen, Vidar Kleppe og de øvrige i partiet står for.

Disse Fremskrittsparti forestillingene gjør at mange har meninger om partiet. Sist ute er professor Johan Olaisen ved Senter for kompetanseledelse ved Handelshøyskolen, BI. Han mener Carl I Hagen bør gå av fordi han ødelegger mer som leder enn det han har som nytteverdi. Olaisen mener Hagen har en gammel lederfilosofi, som ikke fungerer i moderne tid.

Det er som liberalist lett å være enig med professoren om Hagens lederegenskaper og lederfilosofi. Det hadde heller ikke gjort noe om Hagen hadde gått av som partileder, men det hadde betydd slutten for Fremskrittspartiet. Det er så dårlig stemning i partiet for tiden, uten en sterk Carl I Hagen ville partiet har blitt revet i stykker. Hagen hindrer fraksjonene i et skikkelig bikkjeslagsmål. Derfor kan han ikke gå av, og han vet det selv.

Spørsmålet blir om situasjonen vil endre seg med årene eller om fraksjonene vil møtes til kamp den dagen Hagen går av ? Hvis det blir kamp, vil den bety slutten for Fremskrittspartiet. De er så dårlig skolert i god organisasjonskultur at en slik kamp vil ende med en katastrofe for partiet. Dette skjønner Hagen. Derfor vil vi fortsatt oppleve en sterk partiformann i mange år fremover.

Carl I Hagen kan rett og slett ikke trekke seg, uansett hvor dårlig leder han er.

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Konkurranseutsetting er ikke privatiseringKonkurranseutsetting er ikke privatisering
  Konkurranseutsetting er ikke privatisering, uansett hva rødgrønne politikere hevder.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.