Ukategorisert

Tannpleie skal koste

I fjor lot 320.000 nordmenn være å gå til tannlegen fordi de ikke hadde råd. Særlig ungdom må skulke timen.

Av de 1000 spurte svarte ni prosent at de på ikke gikk til tannlege i fjor på grunn av dårlig økonomi. I aldersgruppen 25 til 39 år var tallet nesten dobbelt så høyt, hele 17 prosent, viser en undersøkelse MMI har gjennomført for Tannlegeforeningen, melder P4.

Denne uka skal sosialkomiteen på Stortinget starte behandlingen av to forslag som kan lette forholdene for de med dårligst betalingsevne La oss håpe politikerne ikke lager nye ordninger som gir økt skattetrykk.

Det skal kose penger å gå til tannlegen. Staten subsidier fortsatt tannhelsen vår, men i mindre grad enn andre helsetjenester. Det statlige ansvaret bør ikke bli større enn i dag, heller tvert imot.

Det er mitt eget ansvar at jeg har dårlig tannhygiene. Det bør gi meg det hele og fulle ansvaret for å ta vare på tennene mine. Jeg bør altså betale mine kostnader, mens du betaler dine. Regningen bør ikke sendes til det offentlige. Det er altså ikke skattebetalerne som skal betale for meg på dette området. Det bør være vårt eget ansvar.

Det er selvsagt beklagelig at folk sliter med tennene. Likevel er dette et område vi bør ha ansvaret for på egen hand.

Mest lest

Arrangementer