Ukategorisert

Et dumt forslag

I dag er det kvinnedagen og politikerne kjemper om å komme med de mest fantasifulle forslagene for å vise omsorg for kvinnene.

Likestillingsminister Karita Bekkemellom Orheim tar kaken med å foreslå nedre vektgrense for modeller. Hun mener de tynne modeller vi ser i blader, på tv, i aviser og på internett gir et forskrudd kvinnesyn. Det skal riktig nevnes at statsråden ikke vil lage regler for dette i utgangspunktet, men håper på at markede selv tar slike hensyn. Hvis ikke er hun klar til å bruke lovverket.

Forslaget er utrolig dumt, faktisk så dumt at det er vanskelig å sette ord på det. Hvordan i all verden har staten tenkt å kontrollere en slik lov ? Med hennes forslag vil jeg ha mistet muligheten til å ta et pent bilde av en søt, men tynn jente for å legge det på min egen hjemmeside. Det betyr at jeg mister min frihet og eventuelle modeller mister sin.

Det må bli slutt på at staten skal kontrollere alle og enhver. Politikerne har ikke skjønt sin rolle dersom et eventuelt forslag på denne saken fra Bekkemellom Orheim skulle ha blitt vedtatt. Markedet bør heller ikke vise hensyn til dette utspillet. Det er rett og slett for dumt til det.

For øvrig er hele kvinnedagen noe tull, men det er en helt annen debatt

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer