Ukategorisert

Skjer det fortsatt?

I sin jakt på kommunister gikk Politiets overvåkingstjeneste (POT) ikke av veien for å registrere barn. Ifølge Stavanger Aftenblad ble hele familier som deltok på AKP-leire registrert av politiet.

Skjer dette fortsatt ? Ideologier langt til venstre er slett ikke bra, men de fortjener ikke den behandlingen Politiets overvåkningstjeneste har gitt en rekke mennesker i Norge, uansett alder.

I går sto historiker Torgrim Titlestad fram i Stavanger Aftenblad. Han ble første gang registret i POTs arkiver som niåring. Årsaken var at hans far, som var med i kretsen rundt den ekskluderte kommunistlederen Peder Furubotn, sto på politiets såkalte A-liste. Det betydde at han i en krisesituasjon kunne interneres, stilles for standrett og skytes.

La oss håpe dette er historie og ikke gjennomføres i dag, men sikker kan en ikke være. Den eneste forsikring mot dette er nedleggelse av POT som organisasjon. Det er forståelig at en del mennesker reagerer på et slikt standpunkt, men det er en løsning for å hindre statlig overgrep mot enkelt mennesker. Ingen slike overgrep kan forsvares, heller ikke mot kommunister, som ikke har gjort noe annet galt enn å tro på feil ideologi.

Mest lest

Arrangementer