Ukategorisert

Bernander blir ny NRK sjef

I dag har styret i NRK ansatt ny kringkastingssjef. Det er den tidligere nestleder i Høyre, John G Bernander, som har fått jobben.

Denne ansettelsen er beviset på at tiden som talerør først og fremst for Arbeiderpartiet er over. Det er mulig å stå for et annet politisk syn og likevel få toppjobben i NRK. Dette er gledelig, og et resultat av den nye tiden vi er inne i. Det holder ikke å stå fast på det gamle gode i 2001. Det har NRK-styret forstått.

John G Bernander blir en god leder av NRK. Hans største utfordring blir å få NRK som organisasjon til å skjønne at monopoltiden er over. Det er i seg selv en svær utfordring. Bernander må også jobbe hardt for å få økonomien til NRK under kontroll. Han har solid erfaring fra privat sektor, og bør kunne klare denne delen av jobben på en god måte. Han er en av de høyrefolkene som har skjønt hva det betyr å prioritere. Det kan komme godt med i denne jobben.

Utfra et liberalistisk ståsted er John G Bernander en tradisjonell kandidat til jobben. Han ønsker fortsatt å ta vare på tv-lisensen og er ikke for en utpreget privatisering av NRK. Sånn sett kan han karakteriseres som spennende kandidat, men ikke noe mer. Under hans ledelse vil NRK stort sett bestå som i dag og det er i seg selv ikke et godt mål, dessverre.

Det er likevel lett å ønske han lykke til. Det var på tide med en sjef i NRK som ikke kommer fra Arbeiderpartiet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer