Ukategorisert

Nei takk Jagland

Utenriksminister Torbjørn Jagland vil ha ny norsk EU-søknad i 2002 eller 2003. Jagland mener at Norge bør foreta en ny vurdering av medlemssøknad i EU når utvidelsen er kommet vel i gang i 2002 eller 2003.

Nei Jagland, ikke dra i gang en ny EU-debatt. Det norske folk er rett og slett ikke klar for dette. Hvorfor dra i gang en debatt en er dømt til å tape ?

De som mener at det ikke bør foretas en slik vurdering, bør begrunne dette overfor folket, sa Jagland etter sin utenrikspolitiske redegjørelse i Stortinget tirsdag, skriver Dagbladet.

Alle meningsmålinger tyder på at det er flertall mot norsk EU-medlemskap. Det er kun noen få år siden siste folkeavstemning, hvorfor skal vi da ha en ny debatt ? Det er lite i EU som har endret seg siden sist denne saken var på dagsorden her i landet. Det finnes foreløpige ingen grunner for en ny debatt.

Nå bør EU-tilhengerne jobbe for å snu stemningen i folket sakte, men sikkert. Det er ingen vits å starte en ny EU-debatt før folket har endret mening. EU-stemningen kan snus, men mye hardt arbeid må til for å klare dette.

Det norske folk vil snu i spørsmålet, men først når EU har endret seg med flere medlemsland. Derfor er Jaglands utspill i dag ikke spesielt smart, men så har han vel ikke blitt regnet som en god taktikker de siste årene ?

Mest lest

Arrangementer