Ukategorisert

I fengsel uten å ha gjort noe galt

I dag ble en mann fra Honningsvåg satt i fengsel i 120 dager for å nekte å utføre sin verneplikt. Denne mannen er ikke imot verneplikten, men en selverklært pasifist. Det betyr kort fortalt at han er motstander av all vold.

28-åringene ønsket å utføre sin verneplikt som siviltjeneste, noe mange med hans standpunkt har gjort tidligere. Han prøvde å få siviltjeneste under den gamle ordningen, da det var politiavhør for å få en slik tjeneste. Denne mannen var fullstendig ærlig i politiavhøret, men svarte såkalt feil på et av spørsmålene. Dette «gale» svaret var nok til å ikke innvilge siviltjeneste og en klar dom til finnmarkingen om at militærtjenesten måtte utføres.

Mannen har bevist sin ærlighet og prinsippfasthet og fortsatte å nektet å gjennomføre militærtjenesten utfra hans grunner som pasifist. I dag ble han «belønnet» for det med 120 dager i Vadsø Kretsfengsel. Han kan altså se frem til en seinvinter, vår og tidlig sommer i fengsel. Det er helt forferdelig !

Denne saken er et nytt bevis på at Norge bryter menneskerettighetene. Mannen skal ikke havne i fengsel når han er villig til å utføre verneplikten. Dette er en ny skamplett for Norge.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer