Ukategorisert

Dropp konsesjonene

Norge har strenge konsjesjonsordninger. Veldig mye av næringsvirksomheten er bundet opp gjennom konsjesjoner, altså såkalt avtale mellom for eksmpel stat og bedrift.

Kulturdepartementet utlyser nå TV 2-konsesjonen. Den som får enerett til å drive riksdekkende reklamefjernsyn de neste sju åra må betale minst 50 millioner kroner i året til Staten. Dette er et eksempel på en fullstendig unødvendig konsesjon. TV2 bør nesten vurderere å ikke levere inn søknad, men tør dessverre ikke det, fordi for mye står på spill.

I dag er det konsjesjoner for å drive alt fra lokalradiostasjoner til videobutikk. Stortinger bør rydde opp i dette og avvikle konsesjonslovgivningen. Det hadde vært en fin start å ikke fornye TV-konsjesjonen, men heller la markede regulere dette selv.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer