Ukategorisert

Mindre liberalt i Oslo?

Skjenkebyråd Ann Kathrine Tornås (kr.f.) vil skjerme sovende utestedsnaboer med et nytt regelverk. Men byrådspartner Høyre vil ikke stramme inn.

Helt siden hun overtok byrådsavdelingen med ansvaret for Oslos skjenkepolitikk, har Tornås varslet en reduksjon i byens skjenketider. Nå legger hun frem forslaget som skal beskytte beboernes søvn ovenfor festløvenes drikkeglede.

Byrådskameraten Høyre er ikke enig i denne innskrenkningen og innrømmer lett at byrådet må gå noen runder for å komme til enighet om denne saken. Det er veldig forståelig.

Hammerfest kommune i Finnmark, er en av de kommunene som gikk motsatt vei i forhold til forslaget fra Kr.f byråden. De liberaliserte sin skjenkepolitikk dramatisk for noen år siden. Uteplassene fikk utvidet skjenketid, salg av øl i butikkene, brennevin på puber osv. Denne liberaliseringen var vellykket. Alkoholkonsumet har gått ned og det har blitt mindre bråk i byen. Grunnen til de positive ringvirkningen er at det har blitt mye mindre privatfester og smugling og hjemmebrenning er nesten borte.

En liberalisering fungerer altså, da er det rart at Kristelig Folkeparti vil bruke en helt annen medisin. La oss håpe, i hvert fall for innbyggerne i Oslo sin del, at Høyre har stor påvirkningskraft i byrådet.

Avslutningsvis kan det nevnes at svært få vil forandre Hammerfest sin nye skjenkepolitikk, uansett politisk tilhørighet.

Tags:

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • Dagene da kampen om Norges styreform ble taptDagene da kampen om Norges styreform ble tapt
  I 1905 valgte ca 80% av de stemmeberettigede prins Carl av Danmark til konge.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.