Ukategorisert

Mindre liberalt i Oslo?

Skjenkebyråd Ann Kathrine Tornås (kr.f.) vil skjerme sovende utestedsnaboer med et nytt regelverk. Men byrådspartner Høyre vil ikke stramme inn.

Helt siden hun overtok byrådsavdelingen med ansvaret for Oslos skjenkepolitikk, har Tornås varslet en reduksjon i byens skjenketider. Nå legger hun frem forslaget som skal beskytte beboernes søvn ovenfor festløvenes drikkeglede.

Byrådskameraten Høyre er ikke enig i denne innskrenkningen og innrømmer lett at byrådet må gå noen runder for å komme til enighet om denne saken. Det er veldig forståelig.

Hammerfest kommune i Finnmark, er en av de kommunene som gikk motsatt vei i forhold til forslaget fra Kr.f byråden. De liberaliserte sin skjenkepolitikk dramatisk for noen år siden. Uteplassene fikk utvidet skjenketid, salg av øl i butikkene, brennevin på puber osv. Denne liberaliseringen var vellykket. Alkoholkonsumet har gått ned og det har blitt mindre bråk i byen. Grunnen til de positive ringvirkningen er at det har blitt mye mindre privatfester og smugling og hjemmebrenning er nesten borte.

En liberalisering fungerer altså, da er det rart at Kristelig Folkeparti vil bruke en helt annen medisin. La oss håpe, i hvert fall for innbyggerne i Oslo sin del, at Høyre har stor påvirkningskraft i byrådet.

Avslutningsvis kan det nevnes at svært få vil forandre Hammerfest sin nye skjenkepolitikk, uansett politisk tilhørighet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer