Ukategorisert

Galt å være homo?

Det finnes mange skrekkhistorier fra gamle dager der homofile og lesbiske ble hetset for sin legning. Det var selvsagt dumt, men kan forklares med samfunnsforholdene på det tiden, selv om det er en dårlig unnskyldning.

Det at det samme skjer i 2001 kan ikke forklares. Homofile og lesbiske er likeverdige med heterofile. Ingen skal mobbes for en slik legning.

Folk sender meg mail hvor de skriver at det er dumt og ekkelt at jeg er lesbisk, forteller NRKs filmprogramleder Brita Møystad Engseth, skriver VG, som videre kan fortelle at Møystad Engseth skifter jobb på grunn av denne hetsen.

Oppslaget VG bringer om Brita Møystad Engseth i dag skal ikke forekomme. Det betyr at liberale mennesker har en stor oppgave i å informere folk om at alle mennesker er like mye verdt uansett legning. Det å være homofil er slett ikke ekkelt. Alle liberale bør ta ansvar for å få bort slike fordommer. Vår ideologi gir oss en plikt til det.

De som mobber og hetser homofile og lesbiske bør skamme seg selv. Hva gir dem retten til å sette sin personlighet foran andres ?

Jeg kommer til å savne Brita Møystad Engseth når hun slutter i NRK. Hun er en moderne variant av Pål Bang Hansen, og de finnes det ikke mange av, dessverre.

Mest lest

Arrangementer