Ukategorisert

Har det klikka for Valla?

Den svenske ordningen med at kun organiserte arbeidstakere får trygd kan være aktuell også i Norge, mener LOs nestleder Gerd-Liv Valla.

Har det klikket for nestlederen i LO ?

I Sverige er det et krav for å få arbeidsledighetstrygd at arbeidstakeren er organisert. Vi må antakelig tenke på samme måte i Norge også i tiden framover, sa hun fredag i et foredrag på landsmøtet i Skolenes landsforbund i Bergen, melder NTB.

Det at Sverige har en merkelig ordning, må ikke bety at Norge skal gjøre den samme dumheten.

For liberalister bør hovedmålet være å avvikle trygdeordningene. Kun på den måten kan skatte – og avgiftstrykket reduseres kraftig. Likevel er det enkelt for Liberaleren å innrømme at vi har et stykke igjen før det skjer.

Vallas forslag tvinger folk til å organisere seg. Det blir liksom en del av lovverket å være organisert. Det er galt, fullstendig galt. Det må være en rett for hver enkelt person å være uorganisert. Denne retten mister en hvis Vallas forslag hadde blitt vedtatt. Retten til å velge å være uorganisert må ingen røre. Det er rett og slett en demokratisk rett.

Noen vil selvsagt si at Norge allerede i dag forskjellsbehandler organiserte arbeidstakere mot uorganiserte. Det stemmer fordi de som betaler medlemskontigent får fratrekk for noe av dette via selvangivelsen. Også dette er gal politikk, men løsningen er ikke å skape disse forskjellene større, slik Gerd-Liv Valla foreslår. Heller tvert imot !

Dette kan umulig LO-nestlederen mene alvorlig ?

Tags:

Mest lest

Arrangementer