Ukategorisert

Partnerskapsloven består

I helgen avholdt Kristelig Folkeparti sitt landsmøtet. Det ble gjort mange vedtak som ikke gjør liberalister spesielt glade. Likevel er det gledelig å registrere Kristelig Folkepartis holdning i spørsmålet om partnerskapsloven.

Partiet har fjernet setningen om å avvikle loven i programmet. Dermed er det ingen av de etablerte partiene på stortinget som i neste periode vil jobbe aktivt mot å videreføre dagens politikk for homofile og lesbiske. Det er hyggelig, spesielt med tanke på hvor mye støy disse sakene klarer å stelle i stand.

Det føles rart for en liberalist å forsvare en lov. Partnerskap mellom to personer fra samme kjønn burde ha vært en selvfølge og ikke en del av lovverket som en argumenterer for, men slik er det ikke. På bakgrunn av dette har det vært en viktig kamp å få alle politikere fra alle politiske parti til å akseptere homofile og lesbiske sin menneskerett, nemlig å ha et forhold til de menneskene en er glade i.

Bondevik og co kommer helt sikkert til å fortsatte sin kamp mot et godt menneskeverd for homofile og lesbiske, men på bakgrunn av helgas landsmøte vil saken ikke stå like høyt i kurs som tidligere og partiet vil ikke fremme forslag om å avvikle loven, slik de har hatt som vane tidligere.

Mest lest

Arrangementer