Ukategorisert

Partnerskapsloven består

I helgen avholdt Kristelig Folkeparti sitt landsmøtet. Det ble gjort mange vedtak som ikke gjør liberalister spesielt glade. Likevel er det gledelig å registrere Kristelig Folkepartis holdning i spørsmålet om partnerskapsloven.

Partiet har fjernet setningen om å avvikle loven i programmet. Dermed er det ingen av de etablerte partiene på stortinget som i neste periode vil jobbe aktivt mot å videreføre dagens politikk for homofile og lesbiske. Det er hyggelig, spesielt med tanke på hvor mye støy disse sakene klarer å stelle i stand.

Det føles rart for en liberalist å forsvare en lov. Partnerskap mellom to personer fra samme kjønn burde ha vært en selvfølge og ikke en del av lovverket som en argumenterer for, men slik er det ikke. På bakgrunn av dette har det vært en viktig kamp å få alle politikere fra alle politiske parti til å akseptere homofile og lesbiske sin menneskerett, nemlig å ha et forhold til de menneskene en er glade i.

Bondevik og co kommer helt sikkert til å fortsatte sin kamp mot et godt menneskeverd for homofile og lesbiske, men på bakgrunn av helgas landsmøte vil saken ikke stå like høyt i kurs som tidligere og partiet vil ikke fremme forslag om å avvikle loven, slik de har hatt som vane tidligere.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Antirasistisk Senter trivialiserer fascismenAntirasistisk Senter trivialiserer fascismen
  Antirasistisk Senter bidrar til å senke sensitiviteten til fremmedfiendtlige og autoritære tanker.
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.