Ukategorisert

Den dama vil regulere

Fredag legger Regjeringen frem den såkalte friluftsmeldingen. Blant mange velmente tiltak foreslås det et tak på hvilken pris grunneiere kan ta for jakt- og fiskerettigheter.

Heretter er det staten som skal bestemme hva laksefisket, rypeterrenget eller elgjakten skal koste, ikke to parter i forhandlinger, skriver Nettavisen.

I et såkalt fritt land, der næringslivet står rimelig fritt, selv om liberalister ønsker at vi skal liberalisere ennå mer, er det merkelig å oppleve miljøvernminister Siri Bjerkes nye forslag. Det er utrolig at en politiker kan foreslå noe slikt.

Dette forslaget vil føre til mer svarte penger. Betalinger vil skje under bordet istedenfor over. Det er merkelig at hun og resten av regjeringen ikke ser dette poenget.

Det at to parter, nemlig kjøper og selger, mister sin frihet til å forhandle er forkastelig. Det er enkelt å være enig med de som mener dette forslaget er talentløst.

Hva blir det neste fra Bjerke ?

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
    Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • 7 bøker som har påvirket meg7 bøker som har påvirket meg
    Bøker gir kunnskap og inspirasjon. De kan utfordre og bekrefte. Det er en sann glede å oppdage en god bok.