Ukategorisert

1. mai

I morgen blir det feiring av 1. mai i hele landet. Med store bokstaver vil solidaritet bli skrevet med store bokstaver fra Lindesnes til Nordkapp.

Det fagbevegelsen og de politiske partiene pent og pyntelig glemmer, er at oppslutningen for denne markeringen er sviktende.

1.mai har utspilt sin rolle. De aller fleste har forstått at det må markedsøkonomi til for å løse viktige spørsmål. Kun et lite fåtall av velgerne slutter seg til tradisjonell planøkonomi og solidaritet, på den måten LO-lederen mener med det omtalte ordet. Heldigvis for det. Det er rett og slett et bevis på at verden går fremover.

Stortinget bør avvikle 1.mai som offentlig fridag. Det er rett og slett ikke grunnlag for å gi såkalte arbeidere fri for å demonstrere lengere. Det er kun noen få som benytter seg av denne muligheten. Hvorfor i all verden skal disse ha fri fra jobb ?

Liberalister bør ikke gå i tog i morgen. Bruk heller denne dagen på deg selv, gjerne slik at det kommer venner og familie til gode, men glem ikke å argumenter for å få avviklet denne fridagen. Det er ikke et offentlig ansvar å gi oss muligheten til å demonstrere.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Konkurranseutsetting er ikke privatiseringKonkurranseutsetting er ikke privatisering
    Konkurranseutsetting er ikke privatisering, uansett hva rødgrønne politikere hevder.
  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • DødsstraffDødsstraff
    Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?