Ukategorisert

1. mai

I morgen blir det feiring av 1. mai i hele landet. Med store bokstaver vil solidaritet bli skrevet med store bokstaver fra Lindesnes til Nordkapp.

Det fagbevegelsen og de politiske partiene pent og pyntelig glemmer, er at oppslutningen for denne markeringen er sviktende.

1.mai har utspilt sin rolle. De aller fleste har forstått at det må markedsøkonomi til for å løse viktige spørsmål. Kun et lite fåtall av velgerne slutter seg til tradisjonell planøkonomi og solidaritet, på den måten LO-lederen mener med det omtalte ordet. Heldigvis for det. Det er rett og slett et bevis på at verden går fremover.

Stortinget bør avvikle 1.mai som offentlig fridag. Det er rett og slett ikke grunnlag for å gi såkalte arbeidere fri for å demonstrere lengere. Det er kun noen få som benytter seg av denne muligheten. Hvorfor i all verden skal disse ha fri fra jobb ?

Liberalister bør ikke gå i tog i morgen. Bruk heller denne dagen på deg selv, gjerne slik at det kommer venner og familie til gode, men glem ikke å argumenter for å få avviklet denne fridagen. Det er ikke et offentlig ansvar å gi oss muligheten til å demonstrere.

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
  Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!