Ukategorisert

Ytringsfrihet – jau jau

Norsk Organisasjon for Reform av Marihuanalovgivningen (NORMAL), en organisasjon som har som mål å legalisere bruk av marihuana i Norge, ønsker å demonstrere for sitt syn i år igjen.

I fjor ble det slåssing mellom politi og demonstranter. Utfra erfaringene fra fjor har politiet gitt avslag på søknaden om å demonstrere på Rådhusplassen.

Det føles litt rart å forsvare en demonstrasjon på selveste 1. mai, såkalte demonstrasjonsdagen i Norge. Politiets avslag i denne saken er et brudd på ytringsfriheten og avslaget bør gjøres om umiddelbart. Det var uheldig med slåsskampene i fjor, men politiet bør ta like mye selvkritikk på dette som demonstrantene.

Bård Solheim i NORMAL kaller demonstrasjonsforbudet en hån mot ytringsfriheten og varsler at de vil holde en punktdemonstrasjon utenfor Stortinget dersom avslaget om å demonstrere på Rådhusplassen ikke omgjøres, skriver Nettavisen. La oss håpe NORMAL får holde den demonstrasjonen de ønsker.

NORMAL aksjonerer for legalisering av bruk av cannabis, til industrielt, medisinsk og rekreasjonelt bruk.

Spør du meg er saken de vil markere slett ikke dårlig !

Mest lest

Arrangementer