Ukategorisert

Fjern politivedtektene

I alle kommuner eller byer vedtar lokalpolitikerne noe som kalles politivedtektene. En såkalt oppramsing for å forklare innbyggerne i de forskjellige kommunene hva som ikke er lov å gjøre.

Lokale medier i Finnmark har gått igjennom politivedtektene i de forskjellige kommunene og der finner en mye rart. Politikerne MÅ ha vedtatt disse lovene i beruset- eller sovende tilstand.

Noen sitater fra de forskjellige politivedtektene:

* Barn under 15 får ikke gå alene på «offentlig dans» i Måsøy og Vardø.
* Nordkapp, Hammerfest eller Kvalsund, har du vinterstid ikke lov til å ferdes på egen hånd offentlige steder etter klokka 20. Om sommeren er det greit til klokka 22.
* Gamvik er definitivt ikke kommunen for den overivrige kortspilleren all den tid det er forbudt å spille kort med mindre det skjer i private rom.
* Er du lidenskaplig tagger, har Måsøy og Vardø allerede tatt sine forholdsregler. Her er det forbudt å grise til med maling, tusj og spraymaling på en hver overflate som grenser til offentlig sted.
* I Berlevåg har innbyggere og besøkende heller ikke lov til å skyte med sprettert og pusterør.
* På hjemstedet til kinosuksessen «Heftig og begeistret» er det dessuten forbudt å erte hunder og å lagre tomgods.
* I Alta har heller ikke ville dyr lov til å ferdes på offentlig sted uten politiets tillatelse.
* I Hammerfest er det for eksempel ikke lov å kle seg ut om som Batman, Spiderman, Zorro eller Per Kanin for den saks skyld.

I tillegg finnes det mange flere eksempler. De aller fleste er morsomme, men svært dumme. Utrolig at dette kan være vedtatt i folkevalgte organer. Det verste er at det helt sikkert ikke er bedre lengere sør.

Sitatene ovenfor bør være bevis nok for å fjerne politivedtektene for hver enkelt kommune. Det får være grenser for hva politikere skal bry seg med.

Mest lest

Arrangementer