Ukategorisert

Høyre er et merkelig parti

Høyre er i gang med sitt landsmøtet. Et landsmøtet som har halleluja stemning fordi partiet har økt sin oppslutning på meningsmålingene den siste tiden. Dette gir selvtillit og landsmøtet vil bære preg av dette.

Høyrepolitikerne vil gjøre alt de kan for å markedsføre seg som regjeringsalternativ. Høyre er så kåt på å regjere at alle prinsipper legges bort i dette spørsmålet, selv om landsmøtet selvsagt ikke vil innrømme dette.

Overskriften på dagens kommentar er «Høyre er et merkelig parti». Bakgrunnen for denne påstanden er det politiske programmet som vil bli vedtatt i helgen. Jeg har selv hatt gleden av å høre Oddvar Nilsen, en såkalt kjedelig høyremann, holde foredrag om det nye programmet. Jeg har tidligere sett på Nilsen som grå og kjedelig, men du verden hvor han imponerte i presentasjonen av «nye Høyre». Svært mye går rett i hjertet på en liberalist, men slett ikke alt. Det er det som gjør partiet så merkelig. På mange områder er de åpen, frihetstenkende og prinsipiell, men på andre områder, viktige områder for liberalister, er det helt motsatt. Såkalt kulturkollisjoner i et og samme partiprogram. Det er merkelig, og landsmøtet bør skjønne dette når vedtak gjøres, men endringer vil dessverre ikke bli gjort.

Det å tenke på frihet i næringspolitikken, følges ikke opp med frihet i verdispørsmål. Verneplikten vil de dessverre ikke røre. Høyre er tolerant i religiøse spørsmål, men følger ikke dette opp i synet på statskirken/kristendommen. Høyre vil gi stor skatte – og avgiftslettelser, men det kommer slett ikke klart frem hvor partiet vil kutte i offentlig sektor for å få dette til. I tillegg er forslaget til program svært fremtidsrettet, men svært få ser på høyrefolk som friske mennesker med sans for fremtiden. Heller ikke denne tvilen har de klart å luke bort.

Kjære landsmøte, få bort disse kollisjonene, la Høyre bli et alternativ også for liberalister.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer