Ukategorisert

Endelig Sponheim

I dag startet Venstre sitt landsmøte. Det er veldig hyggelig å lese referatene til partilederens tale. Lars Sponheim tar et kraftoppgjør med maktpersoner som har støttet personer, ideologier og ideer som bryter med menneskerettighetene og står for politiske drap.

Verst går det utover den nyvalgte LO-lederen. Hun fortjener det virkelig. Gerd Liv Valla har aldri tatt ordentlig selvkritikk for det politiske synet hun stod for tidligere. Hun støttet en ideologi som har tatt livet av svært mange mennesker. Det var på tide at en norsk politiker tar opp dette temaet. Lars Sponheim traff virkelig spikeren i dag, selv om det kan diskuteres om det var smart å komme med dette nå istedenfor å markere vanlige politiske saker for partiet Venstre.

Menneskerettighetene bør være et tema som kan diskuteres. For liberalister hadde det vært en stor fordel om slike debatter kom oftere. Vi har den perfekte ideologi for slike debatter.

Derfor Sponheim, takk og fortsett i dette sporet istedenfor å bare snakke om barnehager, skoler, subsidier og distriktspolitikk. Det er mange nok av de politikerne allerede.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • For mye folk er ikke problemetFor mye folk er ikke problemet
  Glem befolkningsveksten. Problemet er for lite og for dyr energi. Og Paul Ehrlich.