Ukategorisert

Sentrum kan dø sakte, men sikkert

Et heftig tema de kommende ukene vil være hvilken regjering Norge skal ha etter valget i september. Det er spesielt 2 alternativer som diskuteres. En fortsatt Arbeiderpartiregjering eller en sentrumsregjering.

I dag ble nok en meningsmåling offentliggjort. Høyre er større enn sentrumspartiene til sammen. Hvis disse tallene holder seg, bør det utelukke en eventuell sentrumsregjering. Det får være grenser for hvor svak ei regjering skal være.

Dagens tall:
* Ap fram 2,2 prosentpoeng til 28,6 prosent.
* Høyre fram 1 prosentpoeng til 23,2.
* Frp tilbake 0,4 til 12,5.
* KrF tilbake 3 til 12,3.
* SV fram 0,3 til 9,3.
* Sp tilbake 0,4 til 4,5.
* Venstre fram 0,6 til 4.
* RV fram 0,7 til 2,8.

Meningsmålingen er utført av Opinion for Aftenposten. Tusen personer over 18 år ble intervjuet i perioden 9. mai til 12 mai.

Dette er selvfølgelig bare en måling. Valgresultatet kan bli helt annerledes. Likevel bør disse tallene gi en pekepinne på hvor urealistisk en sentrumsregjering er. Fortsetter denne trenden bør politikerne, spesielt fra Krf, SP og Venstre, snakke om et annet regjeringsalternativ enn kun sentrum.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer