Ukategorisert

Dropp toget!

I morgen skal vi feire nasjonaldagen vår. En feiring alle liberalister bør la vær å delta i.

17. mai er dagen vår nasjonalisme kommer klart og tydelig frem. Det norske flagget, bunader, og taler med masse skryt av det norske samfunnet tas frem. Som barn reagerte jeg aldri på dette, heller tvert imot. Det var hyggelig med fine klær, norsk flagg, is, brus og pølse. I dag har jeg et helt annet syn på vår feiring av nasjonaldagen.

Norges befolkning bruker 17.mai til å fremheve vår kultur, religion og vårt styresett. Jeg syns ikke vi er spesielt bedre enn andre og jeg har ikke spesiell sans for vår trang til å fremheve det norske. Noen vil kunne si at jeg er helt «på jordet» i denne kommentaren, fordi feiringen av nasjonaldagen ikke går på det jeg beskriver ovenfor, men på selve grunnloven. Ja, kanskje det, men heller ikke grunnloven er jeg spesielt begeistret for.

Kjære liberalister. Ha en fin dag, helt på linje med de andre dagene i året, men ikke la dere bli fristet til å juble for nasjonalismen.

Dropp toget, besøk heller en pub !

Mest lest

Arrangementer