Ukategorisert

Valgkampgrisene

Valgkampen er tydeligvis i gang og i den neste tiden vil vi oppleve det ene utspillet etter det andre. Det aller meste kan betegnes som valgflesk.

I dag kom utspillet som kanskje tar hele kaken. Frontfiguren for DLF, Det Liberale Folkeparti, Vidar Kleppe, ønsker å gi uføre og pensjonister 150.000 kroner mer i året. Det betyr en voldsomt økning i inntektene for de eldste i Norge og voldsomme utgifter for staten.

Sosialminister Guri Ingebrigtsen har på oppfordring fra Kleppe regnet ut hva forslaget vil koste. Hun konkluderer med at økningen i minstepensjonen vil utgjøre 25 milliarder kroner ekstra i året, mens økningen for uførepensjonistene vil koste 6 milliarder kroner mer i året. Det er mye penger, selv om en sammenligner med et helt statsbudsjett. Det lar seg selvfølgelig gjøre å oppfylle Kleppes ønsker med prioriteringer innenfor allerede eksisterende rammer, men tvilen er stor om Kleppe klarer dette. Det er liksom begrenset hvor mye penger du kan ta fra innvandrerne.

Liberaleren har advart før, men gjør det gjerne om igjen. Utspill som kommer i disse tider er valgflesk, bare valgflesk. Vidar Kleppes utspill er griseri av verste sort.

Det er på tide noen kommer med løfter om kutt i offentlige goder. Kun på denne måten kan offentlige utgifter reduseres og skatte –og avgiftstrykket kan senkes. Oddsen er svært høy for slike utspill de neste månedene.

Tags:

Mest lest

Arrangementer