Ukategorisert

Glad nyhet – avgift utsatt!

Kulturdepartementet utsetter å kreve avgift på uinnspilte CD-plater. Den skulle innføres fra 1. januar neste år, men utsettes trolig ett år, skriver VG.

Dette er en glad nyhet og en seier for fornuften. Hadde bare politikerne og byråkratene vært smart nok å droppe denne avgiften, men det er det samme som å håpe på et under.

Hensikten med den nye CD-avgiften var todelt. Den skulle gi rettighetshaverne kompensasjon for det tapet de led ved at privat kopiering av film og musikk var lovlig. I tillegg skulle ordningen forsvare publikums rett til fortsatt å kopiere lovlig, i følge VG.

Den hensikten er tvilsom. Det må være lov å tvile på at staten har en logisk begrunnelse for alle avgiftene som innføres. Vi blir jo påtvunget et ufattelig antall avgifter hver eneste dag. Det er helt vilt. Derfor er det gledelig når politikerne og byråkratene en sjeldent gang ombestemmer seg.

Måtte det ble flere slike dager !

Mest lest

Arrangementer