Ukategorisert

Tøft å være lokalpolitiker

Det må være tøft å være lokalpolitiker der kommunens styres uten spesielle prinsipper.

Ordføreren i Levanger i Nord-Trøndelag truer med å trekke seg fordi politikerne i kommunen gjør for få upopulære vedtak. Han sier til Trønder-Avisa at kommunepolitikerne ikke tørr å vedta sparevedtak som kan bidra til å få Levanger økonomisk på fote igjen. Ordføreren heter forresten Odd Thraning og representerer Arbeiderpartiet.

Han har helt klart et poeng. Politikerne i små lokalsamfunn er redd for å ta tøffe og upopulære avgjørelser fordi det ofte kan og vil gå utover mennesker, mennesker en kjenner godt. Ingen kutt i budsjettet fordi bridgekameraten vil kunne miste jobben. Denne problemstillingen er helt forståelig og helt klart et av problemene med lokaldemokratiet.

Liberalismen har løsningen på dette. Det er riktig nok en løsning som vil forandre en del på samfunnet, men den vil være vel så bra som det systemet vi har i dag. Lag en minimal offentlig sektor, der politikerne styrer minst mulig. Slipp løs kulturen, skolene, helse – og omsorg osv. På den måten må private ta ansvar og ikke politikerne. Den tidligere nevnte bridgekameraten slipper å bli såret på samme måte som dagens system legger opp til. En system ending må til.

For øvrig er det morsomt at en Arbeiderparti ordfører har sett galskapen ved dagens system. Det er tross alt de som skal ha æren for det meste som er bygd opp av velferdsstaten, på godt og vondt.

Tidligere leder i Fridemokratene, Bent Johan Mosfjell, bruker å si det på denne måten: «Gi meg makten – jeg skal rive ned alt på en uke. Det vil gjøre vondt, men ingen gidder å bygge det opp igjen».

Mosfjell har helt rett !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer