Ukategorisert

Ikke personene som har skylden

De dårlige meningsmålingene skaper frykt for ny personstrid i Arbeiderpartiet. Partiet vil unngå situasjonen fra 1997 da Thorbjørn Jaglands lederskap, eller mangel på lederskap, preget den politiske debatten.

Stortingsrepresentant Grethe Fossum var den første som fikk merke at partiledelsen vil legge lokk på persondebatten, noe som er helt forståelig. Fossum ble kalt inn på teppet etter noen uttalelser til Nettavisen.

I dag nådde partiet et foreløpig lavmål på meningsmålingene med en oppslutning på 23 prosent på målingen fra Norsk Gallup for TV 2 og VG.

Det er forståelig at partiledelsen i Arbeiderpartiet vil legge lokk på persondebatten denne gangen. En slik debatt tjener de ikke på. Det kan for eksempel Torbjørn Jagland bekrefte.

Partiet må heller gå i seg selv og se på de politiske løsningene de representerer. Folk er lei skatter og avgifter. Folk er lei lover og regler. Folk ønsker mer personlig frihet. Det er selvsagt gledelig for liberalister, men det er ennå langt igjen til folkeønskene vil gå så langt som vi ønsker. Likevel er signalene fra velgerne positive. Det er merkelig at Arbeiderpartiet ikke oppfatter dette og regulerer sin egen politikk ennå mer til Høyre.

For øvrig er Høyre er landets klart største parti med en oppslutning på 28 prosent.

Mest lest

Arrangementer