Ukategorisert

Regjeringen vil hindre rasisme i utelivet

Regjeringen vil inndra skjenkebevillinger dersom et utested diskriminerer i døren. På denne måten vil regjeringen hindre puber å drive med rasisme.

Tanken fra regjeringens side er helt sikkert god. Det finnes sikkert mange eksempler på folk som er blitt hindret på en pub eller en butikk av rasistiske årsaker. Slikt er bare å beklage. Det er likevel ikke løsningen å gi eierne av disse uteplassene mindre frihet for å bli kvitt problemet med rasisme.

Eier du en pub, bør du selv ha lov til å bestemme hvem som får lov til å bli dine kunder. Det bør være din frihet å bestemme dette. Det er tross alt dine penger som brukes i denne pub driften. Det er selvsagt beklagelig hvis denne friheten benyttes for å krenke mennesker med annen hudfarge, religion eller kultur. Det er likevel ulempen med å gi eierne den friheten de helt klart fortjener.

Hadde jeg eid en pub, ville jeg hatt en uteplass for røykere. De som ikke aksepterte røyking ved alle bord, var ikke velkommen til puben. På den måten ville jeg ha diskriminert. Det er kanskje en dum tanke, men det bør være min rett å være dum.

Mest lest

Arrangementer