Ukategorisert

Regjeringen vil hindre rasisme i utelivet

Regjeringen vil inndra skjenkebevillinger dersom et utested diskriminerer i døren. På denne måten vil regjeringen hindre puber å drive med rasisme.

Tanken fra regjeringens side er helt sikkert god. Det finnes sikkert mange eksempler på folk som er blitt hindret på en pub eller en butikk av rasistiske årsaker. Slikt er bare å beklage. Det er likevel ikke løsningen å gi eierne av disse uteplassene mindre frihet for å bli kvitt problemet med rasisme.

Eier du en pub, bør du selv ha lov til å bestemme hvem som får lov til å bli dine kunder. Det bør være din frihet å bestemme dette. Det er tross alt dine penger som brukes i denne pub driften. Det er selvsagt beklagelig hvis denne friheten benyttes for å krenke mennesker med annen hudfarge, religion eller kultur. Det er likevel ulempen med å gi eierne den friheten de helt klart fortjener.

Hadde jeg eid en pub, ville jeg hatt en uteplass for røykere. De som ikke aksepterte røyking ved alle bord, var ikke velkommen til puben. På den måten ville jeg ha diskriminert. Det er kanskje en dum tanke, men det bør være min rett å være dum.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.