Ukategorisert

Et spekulativt navn

Vidar Kleppe og co, altså utbryterne fra Fremskrittspartiet, har gitt opp planene om å etablere seg under navnet Det Liberale Folkeparti, DLF. De velger å starte et helt nytt parti. Er navnet Frihetspartiet et overraskende valg av navn ?

Kleppe og hans menn har valgt samme partinavn som den høyreekstreme og utskjelte østerrikeren Jörg Haider. Haiders parti ble store, men de ble på saker som fyrer opp om fremmedfrykten. Dette kunne Vidar Kleppe ha holdt seg for god til å gjøre.

Frihetspartiet i Norge kan etableres med en innsamling av 5000 underskifter. De rekker ikke å stille til valg i høst, men eventuelle stortingsrepresentanter fra Kleppe og Gundersen fløyen kan samles under betegnelsen Frihetspartiet på Stortinget de neste 4 årene, dersom de blir valgt inn. På en slik måtet ble Kystpartiet etablert. Dette er ingen umulighet ettersom Vidar Kleppe ligger godt an til å komme på stortinget fra Vest-Agder.

Frihetspartiet er et flott navn. Det klinger godt i ørene til liberalister, men det er ikke et godt alternativ for liberalister. Greit nok at en går inn for forlengende skjenketider og en liberalisering av byggeforskriftene, men partiet vil også spille på fremmedfrykt. For å si det rett ut, nemlig spille på rasisme. Slike politiske alternativer har Norge ikke brukt for. Vi har allerede altfor mange av de.

Måtte Kleppe og hans menn ikke lykkes i høstens stortingsvalg. Kun på den måten kan en etablering av Frihetspartiet stoppes.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer