Ukategorisert

Ulovlig med hetter?

Demonstrasjonsbråket i forbindelse med toppmøtet i Sverige skaper bølger også i Norge. Det er kanskje ikke så unaturlig ettersom mange norske organisasjoner og ungdommer deltok, riktignok som fredelige demonstranter.

Høyre og Fremskrittspartiets representanter i justiskomiteen foreslår lover mot å gå i hetter. De vil rett og slett ha inn i straffeloven at det skal være straffbart å gå i Finnlandshetter. Det er et urimelig forslag, ettersom hva man har på hodet ikke bestemmer om en har gjort noe galt eller ikke.

Dette er et populistisk forslag fordi justispolitikerne vil kapre stemmer på opptøyene i Sverige. Slik populisme bør norske politikere holde seg for god til.

Ingen bør straffes uten å ha gjort en kriminell handling. Det å gå med hetter kan og skal ikke være ulovlig.

Mest lest

Arrangementer