Ukategorisert

Skal russefeiringen fjernes?

Debatten er allerede startet om russefeiringen i 2001. Som russen er også politikere og skoleledere altfor tidlig ute.

I Hordaland foreslår skoleledere en sterkt redusert russefeiring. Elvene skal nektes å gå med russeutstyret før første uken i mai er unnagjort. På den måten skal elvene bli bedre på skolen og masse bråk, drikking og utaggerende festing skal unngås. Det er å tro på julenissen. Russefeiringen vil, hvis forslagene blir vedtatt, gå under jorden. Det vil ingen tjene på.

Jeg ønsker forøvrig å se den paragrafen, der en skoleleder kan hindre elvene å bruke de klærne/utstyret de ønsker å bruke. Så lenge folk er anstendig kledd må hver enkelt få lov å velge sine egene klær. Også avgangselvene i videregående skole.

Russefeiringen skaper helt sikkert en del støy som vi ellers ikke ville ha hatt. Dette er likevel en frihet hver enkelt elev må få velge om han/hun vil være med på eller ikke. En forbud vil ikke være rett. De som vil endre eller ha bort russefeiringen, må gjøre det med holdninger og ikke noe annet.

Russefeiringen er kommet for å bli – enten legalt eller illegalt !

Mest lest

Arrangementer