Ukategorisert

Velferd eller skattelettelser?

Velferd eller skattelettelser ?

Denne problemstillingen mener venstresiden at velgerne skal ta stilling til. En slik problemstilling er tøysete.

Norge har en voldsomt offentlig sektor. Den er gigantisk. Alt skal finansieres gjennom skatter og avgifter.

Det er mulig å love velgerne skatte – og avgiftslettelser uten at hele samfunnet raser sammen. Det er rett og slett snakk om prioriteringer, eller sette grenser for politikk. Stortinget kan uten problemer kutte skatter og avgifter for 40 milliarder. Høyresiden ønsker dette, men møter sterk motstand, spesielt fra Arbeiderpartiet, som akkurat nå setter himmel og hav i bevegelse for å sette velferd opp mot skattelettelser.

Selvsagt kan politikerne gi lettelser, og det kan gjøres uten en rasering av velferden. Som liberalist skulle jeg ønske at summen høyresiden vil gi i lettelser er mye større enn forslagene tilsier. Først da vil det bli en systemendring, men det betyr ikke at velferden blir borte. Ting blir bare organisert på en litt annerledes måte.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer