Ukategorisert

Sommerpatruljen

Denne uken er LO sin sommerpatrulje på veien for å snakke med de unge som har sommerjobb. LO skal på denne måten sørger for gode arbeidsvilkår i arbeidslivet, men også snike til seg noen ekstra medlemmer.

Sommerpatruljen er en landsdekkende kampanje, som arrangeres for 17. året på rad.

Svært mange bedrifter får kritikk hos LO for en eller annen feil ovenfor sommerhjelpene. Enten er lønnen for lav i forhold til tariffen, eller så mangler en arbeidskontrakt mellom arbeidstaker og bedrift. Disse bagatellene slås opp i media, og bedriftene fremstilles som «kapitallistsvin».

Noen er kanskje det, men altfor mange i fagbevegelsen glemmer hvor vanskelig det er å drive bedrift i Norge. Hvor mange lover som må følges.

Vi skal være glad bedriftene gir ungdommer sommerjobber. Det viktige punktet er ikke arbeidsmiljøloven, men friheten mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. LO bør prioritere frihetsspørsmålet i langt større grad.

Mest lest

Arrangementer