Ukategorisert

Jagland syter

I de siste dagene har AP-leder, Torbjørn Jagland, oppført seg som en forvokst guttunge. Han startet uken med sjikane av Høyreleder, Jan Petersen. Han fortsetter med sterk kritikk av media i dag. Enten sliter han med dårlig humør på grunn av lave meningsmålinger, eller så har han fått solstikk.

La oss gripe fatt i kritikken av Høyre. Jagland mener Høyres lovnad om lavere skatter og avgifter er helt urealistisk. Det skal visstnok være umulig å gi lettelser for noen titalls milliarder kroner, samtidig som en tar vare på velferdssamfunnet. På dette punktet tar Jagland feil, veldig feil.

Høyre ønsker skatte og avgiftslettelser, men langt ifra så store lettelser som vi liberalister ønsker oss. Det er ingen problem å gi lettelser for 40,50 eller 60 milliarder kroner. Både Høyre og andre partier kan gå mye lengere. Velferden vil bestå i offentlig regi selv om både inntektsskaten og formueskatten fjernes. En fjerning av disse skattene vil gi vel 170 milliarder i lettelser. Da har staten fortsatt godt over 300 milliarder igjen å drive velferd for. På bakgrunn av dette blir Jagland sine utspill de siste dagene helt latterlig.

Høyres statsbudsjett forslag for år 2000 innebar vel 19 milliarder i lettelser. Ingen kan på ramme alvor mene at dette forslaget ville ha rasert Norge. Er det noen som gjør det, må de være rammet av solstikk. Problemet med Høyre er at de bør gå ennå lengere i sin økonomiske politikk. De og alle andre politiske partier bør fortsette å jobbe for at hver enkelt av oss skal beholde mest mulig av egen inntekt.

Husk: Skatt er fortsatt tyveri !

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer